Mijn naam is Daniëlle Takken. Na ruim 20 jaar werkervaring binnen kinder en jeugd GGZ, heb ik er voor gekozen om mijn passie voor paarden en mijn hulpverlenershart te gaan combineren. Ik vind het erg mooi om kinderen en volwassenen te ondersteunen in hun ontwikkeling met behulp van paarden. De doortastende en pure manier van reageren, spreekt mij enorm aan. Door het actief ervaren binnen de coachsessie, ga je gemakkelijk over van denken naar voelen. Dit is helpend om jouw eigen oplossingen en inzichten te vinden om jouw hulpvraag aan te pakken. 

 

Bij Dressuurstal Deenen in Heijen bied ik paardencoaching, kindercoaching, ouder- en kindcoaching en Pony Power voor Kids aan. 

Kijk voor meer informatie op:

 

Paardencoaching

Omdat een paard een vluchtdier/prooidier is, leeft hij in een kudde. Een goede samenwerking is van levensbelang.

Paarden voelen aan wanneer een ander paard fysiek of emotioneel niet in balans is. Het is in het belang van de kudde dat het paard hierop gewezen wordt. De paarden communiceren direct, open en eerlijk. Ze zijn goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander. Paarden doen dit in het hier en nu en oordelen niet. Dit zorgt voor een neutraal en zuiver beeld. Tijdens een paardencoachsessie word jij door de paarden gezien als onderdeel van de kudde. Het paard geeft ook jou non-verbaal feedback op wat zij waarnemen. Ze voelen feilloos aan wanneer onze gedachtes niet overeen komen met onze lichaamstaal.  De reactie van het paard, in combinatie met de coachende rol van de paardencoach, geeft jou inzicht in jouw kwaliteiten, uitdagingen, belemmeringen, overtuigingen en patronen.

Als paardencoach help ik jou om dit te vertalen naar jouw dagelijkse praktijk zodat jouw verkregen inzichten een plekje krijgen.

 

Kindercoaching

Kindercoaching met paarden is geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 4 jaar. Het werken met pony's heeft een effectieve werking op het kind. Met het aaien van een dier komt het stofje oxytocine vrij. Dit werkt rustgevend en stress verlagend. Uiteraard een mooie basis voor je kind om aan de slag te gaan met thema's die als lastig worden ervaren. Ik pas de coaching aan op het ontwikkelingsniveau van het kind. We zijn op speelse wijze actief bezig met de dieren. Door te doen en te ervaren, leert jouw kind nieuwe vaardigheden die hem of haar helpen in zijn dagelijkse leven.  

Als paardencoach ga ik er van uit dat jouw kind zelf de antwoorden, talenten en kwaliteiten heeft om doelen te bereiken. Samen met de pony's ondersteun ik het kind om zelf de oplossing te vinden. 

Enkele thema's voor kindercoaching met paarden:

 • Het aangeven van grenzen
 • angsten
 • prikkelverwerking
 • emoties herkennen en verwerken
 • faalangst
 • snel boos worden
 • pesten

Pony Power voor Kids

Pony Power voor Kids is een unieke cursus voor kinderen van 6 tot 12 jaar gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling en persoonlijke groei met de inzet van pony's.

Elke les staat in het teken van een thema. Zo wordt er gewerkt aan:

 • omgaan met emoties
 • samenwerken
 • aangeven van grenzen
 • sociale vaardigheden
 • verkrijgen van meer zelfvertrouwen
 • vergroten van de weerbaarheid

De thema's hebben direct verband met praktische situaties waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft. Doordat de thema's worden uitgelegd aan de hand van de leefwijze van paarden (bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een speelse manier met en van de andere kinderen en pony's leren. 

 

Door te doen, ervaren en beleven zullen de kinderen leren en groeien. De directe feedback van zowel de pony's als de coaches maakt de cursus effectief en waardevol voor je kind. Er is bewust gekozen voor de inzet van pony's. Het samenzijn met de pony's versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind zelfvertrouwen. Pony's beoordelen of veroordelen niet. De kinderen mogen gewoon zichzelf zijn. De pony spiegelt het kind en reageert op zijn of haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. De directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen. 

 

Kijk voor meer informatie en tarieven op:

 

Of bel bij vragen naar: